meggyes babapiskótás süti

  • 2016.10.03.
  • 0

Hétvégén alkottam. Volt egy fajta sajttorta receptem azt variáltam kicsit át babapiskótás változatra, illetve mivel volt egy-két alapanyag hiány itthon, így a krémen és ízesítésen is változtattam. A végeredmény önmagáért beszél még a meggyes sütiket nem kedvelő kislányomnak is nagyon ízlett.Sütés nélküli és gyorsan összeállítható.Hozzávalók:2 doboz 250g-os Mascarpone krémsajt (natúr)2dl habtejszin (én most Megle Cukrászhabot használtam)1 kis dobozos natúr joghurt, vagy 3 evőkanálnyi16 dkg barna cukor (de lehet kristály)1 csomag vaníliás cukor1-2 csepp 100% citromlé (de akinek van otthon citrom tegyen bele citrom levét és kis citromhéjat is reszelhet bele)1 csomag Zselatin fix20 dkg babapiskótaízesítéshez házi meggy lekvár, fagyasztott meggy (kiolvasztva) díszítéshez a tetejéreesetleg akinek barack befőtt van azt is tehet a tetejére, de jó erdei gyümölcs keverékkel isGyerekek kívánságára készült most meggyes változatban.Elkészítés:Egy tálba kiöntöm a krémsajtot és kicsit lazítok rajta, átkeverem habverővel, hozzáadom a cukor felét, a citromlevet, (akinek van citromhéj azt is) és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a natúr joghurtot, a tejszínt, a cukor másik felét felverem, amikor már keményedik belekeverem a zselatin fixet, keményedésig keverem akkor jó ha lefele fordítva a tálban marad a krém.A krémsajtot óvatosan hozzákeverem a tejszínes joghurthoz.Egy üvegtálba kevés krémet helyezek, majd kirakom sorba a babapiskótával nem kell túl szorosra tenni, majd meggy lekvárt helyezek több részre, rá a krém, majd megint egy sor babapiskóta, megint kis lekvár és a maradék krémmel eltakarom jól, hogy ne látszódjon ki a babapiskóta. Beteszem a hűtőbe hűlni, kicsit keményedik rajta a krém akkor lehet gyümölccsel díszíteni a tetejét. Én most fagyasztott meggyet olvasztottam jól lecsepegtettem papírtörlővel még kicsit átnyomkodtam, hogy ne legyen csúnya leves a sütink teteje. A krém tetejére helyezem sorba a meggyeket és mehet vissza a hűtőbe.Elég pár órát állni, de én előtte nap készítem midig és az a tutti, ha másnapra jól átpuhul a babapiskótánk is.Akinek nincs meggy otthon tehet a tetejére barack befőtt darabokat, vagy erdei gyümölcs ízesítést.Nálunk a gyerekek kérték most, hogy meggyes legyen.Máskor készítettem úgy is krémet, hogy volt fagyasztva eprem és kiolvasztva belekevertem a krémbe az is nagyon finom úgy.Citromlét pedig azért öntöttem kicsit ízesítse, nem volt itthon épp citrom sem. Az eredeti sajttorta recept pedig tejfölt írt én most natúr joghurtot készítettem, szóval kisebb változtatásokkal átdolgozva, nagyon finom végeredményt kaptam.