Epres babapiskótás süti

  • 2016.06.02.
  • 6

Általában ezt a sütit citromosan szoktuk készíteni, de én többször elkészítem epresen, a gyerekek nagy kedvence.Hozzávalók:1 csomag babapiskóta2 dl habtejszín1 nagy poharas tejföl1 citrom reszelt héja1 csomag vaníliás cukor3 ek. barna cukor vagy xilit1 cs Expressz Zselatin Fix30 dkg eper összedarabolvaElkészítés:Egy tálban a tejszínt kicsit felverem és hozzáadom a zselatin fixet, addig keverem a habverővel, míg a kívánt keménységet eléri, majd jöhet a többi hozzávaló bele a babapiskótán kívül, elkeverem. Egy üvegtálat kirakok babapiskótával sorba és ráöntöm a krém felét, majd újra babapiskóta sor, megint krém. A tetejét félbe vágott eper darabokkal díszítem.Hűtőbe teszem pár órára, de a legjobb, ha egész éjjel áll és másnap fogyasztjuk.