Meggyes sajttorta sütés nélkül

  • 2015.11.06.
  • 1

Régóta izgatta az ízlelőbimbóimat, hogy milyen lehet a sajttorta, most egy sütés nélküli változatot próbáltam.Az eredeti receptnél túl vékony volt a tészta, szinte alig bírtam elosztani a 22 cm-es tortaforma alján, így kicsit a tészta adagján változtattam.Hozzávalók:Tésztához:20 dkg (1 csomag kerek) zabkeksz áttörve10 dkg olvasztott vaj 1 tk. cukorralKrémhez:50 dkg krémsajt nekem olasz Mascarpone (ne legyen sós)16 dkg cukor15 dkg tejföl (20%)2 dl habtejszín1 kk. vaníliás cukor1 citromból nyert citromhéj reszelve(az eredeti recept vanília aromát írt én nem nagyon szeretem)illetve az eredetiben nem volt benne Dr.Oetker Expressz zselatin fix én tettem belemeggy kimagozvaTetejére:lehet idény gyümölcsből készíteni akkor nem kell rá tortazseléde lehet úgy is, hogy befőttel és akkor 1 csomag tortazselé és meggy befőttElkészítés:1. A zabkekszet áttöröm én úgy csináltam strapabíró zacskóba összetörve beletettem és átmentem rajta sodrófával.2. A vajat a cukorral felolvasztom lehet mikróban is tűzelyen is.3. A zabkeksszel a vajat összekeverem és egy 22 cm átmérőjű tortatartó alját kibélelek sütőpapírral és belenyomkodom ezt a vajas-kekszes masszát.Hűtőbe teszem míg a krém elkészül.4. A krémsajtot picit átkeverem fellazuljon, hozzáadom a cukor felét és a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot és összekeverem.5. Egy másik tálban a tejfölt, a tejszínt, a cukor másik felével habosra keverem és félidőben a zselatin fixet hozzáöntöm keverés közben. Akkor jó a krém, ha felfordítva nem esik ki a tálból.6. A krémsajtot óvatosan hozzákeverem a tejszínes masszához.7. Kiveszem a hűtőből a kekszmasszát és kimagozott meggyel kirakom egy sorban a tetejét.8. Ráöntöm a krémet és szépen eligazítom.Hűtőbe teszem egy éjszakára, de minimum 4 órára összeálljon.Tetejére lehet díszíteni meggy darabokkal, én csokis kekszdrazsét is tettem rá.Aki úgy szeretné készíteni, hogy kimagozott meggybefőttet tesz rá vagy esetleg más gyümölcsöt, az az előírás szerint elkészíti a tortazselét és a lerakott gyümölcsökre önti. Hűtőben tároljuk, míg nem dermed meg a zselé, utána tálalható.Érdemes mindig a hűtőben tárolni a tortát, mert a krém hamar felolvad.