Harira - Marokkó csodás ünnepi levese

  • 2017.06.01.
  • 9

Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok egy nagy leveses. Sokkal inkább főétel & desszert esetleg „csakadesszert” csaj, így egy levesnek óriásit kell szólnia ahhoz, hogy átlépje az ingerküszöböm. A harira pedig átlépte! De még hogy! Elmesélem, miként került a repertoáromba, jó?
…Szóval az úgy volt, hogy a minap elmentem egy pop-up vacsorára, ahol meghívott vendégként Nadia Zerouali főzött lenyűgöző, tradicionális marokkói ételeket. Nadia rettentően szimpi, Hollandiában élő szakácskönyv szerző és TV-s műsorvezető, akinek fontosak a gyökerei és ezért zömében észak-afrikai arab konyhát visz. Aznap esti harirája pedig elbűvölt. A buli végén aztán, némi könyörgés árán meg is szereztem tőle pár receptet, de nem volt kérdés, hogy melyik lesz az a fogás, amit legelőször elkészítek majd.
[...] Bővebben!