Készíts csodás, élethű cukorvirágokat!

  • 2017.02.26.
  • 0

fótó: Hajnal Petra
Sose szerettem igazán a cukorvirág dekorációt. Általában erőltetettnek, csúnyának és ízléstelennek tartom az ilyesmit. Ha cukorvirág, leginkább a benzinkutakon, „hétkilencvenért” kapható rettenetes marcipán rózsa ugrik be elsőre, amit őszintén, nem tudom, ki vesz meg kinek, miért, és pláne ki a franc lehet az, aki örül is neki. Vagy ott vannak azok a rémes esküvői torták, melyek a harminc évvel ezelőtti vidéki lagzik retro hangulatát idézik. Komolyan: van, akinek ez még bejön az ilyesmi a „naked cake-ek” idején?
Cukorvirág díszeket a cukrász mestervizsgákon is kell készíteni, kötelező jelleggel. Emlékeszem arra, amikor pár éve egy ismerősöm készült a vizsgájára. Büszkén mutogatta nekem a saját, és osztálytársai kreációit, engem pedig kizárólag a jólneveltség tartott vissza attól, hogy megmondjam neki a frankót: Ezek mind baromi rondák!
Nos, amikor már tényleg azt hittem, ezt a dekorációs technikát nem lehet ízlésesen megoldani, egy nap szembe jött velem a közösségi hálón néhány fotó, gyönyörű, pasztellszínű virágról. Milyen szép csokor!- futott át a gondolat a fejemen, ám amikor elolvastam a poszthoz tarozó szöveget kiderült, a virágok egytől egyig cukorból készültek! Nehéz volt hinni a szememnek, mert e csodás kreációk, minden túlzás nélkül pontosan úgy néztek ki, mint az igaziak.
Nem sokkal később ott találtam magam Hajnal Petra cukorvirág készítő workshopján, hogy meggyőződjek arról, nem vagyok átverés áldozata. Petra, aki e lenyűgöző virágokat csinálja megígérte, nekem is menni fog, és azt is, higgyem el, nem olyan nehéz ám szép virágdíszeket készíteni, mint ahogy azt az ember képzeli. A téma babarózsa volt aznap. Én pedig izgultam egy kicsit.
[...] Bővebben!