A világ legszexisebb combjai, avagy miért eszik az Istenek az ibériai makkoltatott disznó sonkáját?

  • 2013.01.23.
  • 9

Az úgy volt, hogy meghívtak egy új, belvárosi sonkabár nyitójára. A hely több ország menő sonkáit és felvágottjait tartja, de én már érkezéskor láttam, hogy a vendégek nagyjának sajnos fogalma sincs arról, ezek közül mi az, amit igazán érdemes kóstolni. A totális amatőrök hosszú, tömött sorokban álltak az etyeki sonkamester szerintem túl sós, ki tudja mivel etetett, kevéssé izgalmas füstölt-áruja előtt, és csak néhány műértő téblábolt egy, a laikusok számára talán kissé bizarr, egész, összeaszott disznócombnál, melyet egy spanyol srác metélt éppen hajszálvékonyra, hosszú késsel. Gyorsan felmértem a pata fekete színét, a sonka márványosan erezett húsát, ezután elég volt beleszagolnom a levegőbe, hogy megérezzem az enyhe őszi avar illatot, és azonnal tudtam, életem sonkájával, a makkoltatott ibericoval állok szemben.
Nos, az est további részét az illető sráccal smúzolva töltöttem újabb és újabb szelet sonkák reményében, mert van olyan csaj, aki nercbundára meg gyémántokra izgul, nekem azonban bőven elég a boldogsághoz az ár-érték arányban nem kevésbé borsos árú „iberico de belotta” sonka. [...] Bővebben!