Sajtos-vajas kifli

  • 2018.02.24.
  • 0

Lencselevel mellé keresgéltem valami kelt tésztát, végül
Gabriella
oldalán találtam rá erre a kis gyöngyszemre. Mit mondjak? Ez valami fantasztikusan finom. Érdemes kipróbálni. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, dagasztani sem kell.Hozzávalók:A tésztához:50 dkg liszt10 dkg puha vaj2 tk só1 tojás sárgája1,5 dl langyos tej1 tk cukor3 dkg élesztőTejfölA töltelékhez:10 dkg puha vaj10 dkg reszelt trappistaA tetejére:1 tojás sárgája3 ek tejReszelt trappistaElkészítése:A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a tojás sárgáját, és a cukros tejben elkevert élesztőt. Nem szükséges felfuttatni. Annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől lazább, de nem ragacsos állagú tésztát kapunk.Nem kelesztjük, lisztezett deszkán kisodorjuk kb 5 mm vastag téglalapra. Egyenletesen rákenjük a vajat, és eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot. A keskenyebb oldala felől feltekerjük. Az így kapott tekercset konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük, majd kb a felénél keresztben kettévágjuk.A két fél tekercset lisztezett deszkán kb 5 mm vastagságú téglalapokká sodarjuk,amikből háromszögeket vágunk. Feltekerjük őket kiflivé, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 20 percet sütjük.

Címkék

Kelt Tészták