Liszt nélküli zsemle

  • 2017.07.26.
  • 5

Visszatervén a diétához, a facebookon nézelődve bukkamtam erre a receptre, kicsit szkeptikusan olvasgattam, de jól hangzott, ezért úgy gondoltam, sok veszteni valóm nincs. Ha nem jó, akkor legalább kipróbáltuk.
Villámgyorsan összedobtam, egyszerű is volt elkészíteni, aztán ahogy a sütőben elkezdett "dagadni", egyre nagyobb reményeket fűztem hozzá, hogy ennek igenis jónak kell lennie.....alig vártam, hogy végre megkóstolhassam, és jött a nagy meglepetés, isteni lett! Alig van benne szénhidrát, csodás! Új kedvenc!Hozzávalók:4 tojás35 g útifű maghéj2 tk sütőpor15 g lenmag10 g szezámmag125 g krémsajtElkészítése:A tojásokat villával picit felverjük, hozzákeverjük a sütőporral elkevert útifű maghéjat, a magokat,
végül a sajtkrémet. Állni hagyjuk 10 percet.6 gombócot formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített
sütőben 35 perc alatt megsütjük.