Mézeskalács 4.0

  • 2015.12.13.
  • 8

Most már a sokadik mézeskalács tésztát hozom, ez az a fajta, aminek kell néhány zárt dobozban eltöltött nap a tökéletes puhuláshoz. Ezt most azért készítettem, mert ha a rögtön puha receptet sütöm, nem húzza ki karácsonyig...:-) így most biztosra mentem, a fűszerezését pedig a saját ízzvilágomnak megfelelően alakítottam. Nagyon finom lett. És őszintén szólva a gyerekek a félpuha állapot ellenére is nekiestek.:-)
Hozzávalók:50 dkg liszt1 cs.sütőpor2 tk faahéj1/2 tk őrölt szegfűszeg1 tk kardamom1/2 tk ánizs1 tk őrölt gyömbér1 citrom reszelt héja10 dkg margarin12 dkg cukor25 dkg méz2 tojásElkészítése:Elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy időigényes, sütés előtti napon készítjük el a tésztát.A margarint, a cukkrot és a mézet egy lábosba öntjük, és folyamatos kevergetés közben addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor. Lehűtjük.A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket és belereszeljük a citromhéjat.A kihűlt mézes masszába beleütjük a tojásokat, és habverővel habosra keverjük, majd a fűszeres liszthez öntjük. Fakanállal elkeverjük. Egy ragacsos masszát kapunk. Letakarjuk folpackkal és pihentetjük hűtőben egy éjszakát.Másnapra egy könnyen gyúrható, jól kezelhető tésztát kapunk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kb 2 mm vastagra sodorjuk, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.200 fokra előmelegített sütőben 7-8 percet sütjük.Díszíthetjük dekorcukorral, vagy tojáshabbal. Zárt dobozban tároolva pár nap alatt tökéletesen megpuhul. Nagyon finom.:-)

Címkék

Karácsonyra