CSERESZNYÉS-MEGGYES PITE

  • 2018.05.28.
  • 1

Hozzávalók kb. 38 x 28 cm-es tepsihez:1/2 kg cseresznye és meggy vegyesen4 tojás25 dkg cukor1 evőkanál vaníliás cukor1,3 dl olaj36 dkg liszt1 csomag (12 g) sütőpor30 dkg natúr joghurta tetejére:porcukorA gyümölcsöt megmostam, leszáraztam, kimagvaltam, és szűrőben hagytam lecsepegni a levét.A tojást a kétféle cukorral – kézi mixerrel – alaposan kihabosítottam, krémesítettem, majd belekevertem az olajat is.Fakanálra váltva óvatos mozdulatokkal beleforgattam a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a joghurtot.A sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, elegyengettem, és kiraktam a cseresznyével és meggyel.Előmelegített, 180 fokos sütőben 30–35 perc alatt készre sütöttem.Miután kihűlt, porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaltam.