JOGHURTOS GOMBASALÁTA CSÍRÁVAL, TOJÁSSAL

  • 2018.03.23.
  • 1

Hozzávalók 4-6 személyre:kevés vaj25 dkg barna csiperkesófrissen őrölt bors1 kis pohár görög joghurt (18 dkg)2 dl tejszínmustárporcukor2-3 evőkanál majonéz10 dkg zöldsaláta-keverék1 csomó retek5 dkg vegyes csíra8 főtt tojás megpucolvaA gombát megtisztítottam, nagyságtól függően negyed vagy nyolcad cikkekre vágtam.A megpucolt retket nagy lyukú reszelőn lereszeltem.A gombát a felhevített vajon pár perc alatt készre pároltam, közben sóztam, borsoztam.A joghurtot elkevertem a tejszínnel, a majonézzel, ízesítettem mustárral, cukorral, sóval és borssal.Beleforgattam a levétől lecsepegtetett gombát.Tálaláskor a zöldsalátát tányérokra halmoztam, elosztottam rajtuk a joghurtos gombát, meghintettem csírával és retekkel, majd a tojáscikkekkel díszítettem.Bagettel, pirítóssal kínáltam.Csíra most is a Biohálótól, fotóháttér a Fotókelléktől, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin tavaly áprilisi számában.