VELENCEI CSIRKEMÁJ

  • 2018.01.06.
  • 8

Hozzávalók 6-8 személyre:1 nagy vöröshagyma1 kg csirkemáj2-3 oregánóág10 dkg vajsófrissen őrölt bors10 dkg fenyőmag8 dkg mazsola1 dl balzsamecet1 csapott evőkanál étkezési kukoricakeményítő2,5 dl vízA hagymát megpucoltam, apróra kockáztam, az oregánó leveleit lecsipkedtem, felaprítottam.A májat megtisztítottam az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágtam.A vajat habzásig hevítettem, és beletettem a májat.Sóztam, borsoztam, 2-3 percig sütöttem.Óvatosan átforgattam, ismét fűszereztem, tovább pirítottam.Hozzáadtam a hagymát, a fenyőmagot, a mazsolát és az oregánót.10 perc elteltével beleöntöttem a balzsamecetet, és kis lángon felforraltam.A keményítőt elkevertem a vízzel, besűrítettem vele az ételt, és még 2-3 percig rotyogtattam.Pirított burgonyával, friss zöldsalátával vagy kenyérrel kínáltam.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin tavaly augusztusi számában is.