VANÍLIÁS-GYÖMBÉRES LIMONCELLO

  • 2017.12.08.
  • 7

Hozzávalók kb. 1 l-hez:1 vaníliarúdkb. 5 cm friss gyömbér4 biocitrom4 dl víz40 dkg cukor4 dl vodkaA vaníliarudat felhasítottam, a magjait a cukorhoz kapartam, és beledobtam a hüvelyt is.A gyömbért meghámoztam, vékony szeletekre vágtam.A citromokat alaposan megmostam, kettőt meghámoztam – vigyázzunk, hogy csak a sárga, illóolajokban gazdag héjat vágjuk le, az alatta lévő fehér, keserű réteg ne kerüljön felhasználásra.A citromhéjdarabokat 1-2 mm vékony csíkokra metéltem, majd az összes citrom levét kifacsartam.A készülék táljába öntöttem a vizet és a vaníliás cukrot, hozzáadtam a gyömbért és a citromhéjat.A gőzfunkcióval felforraltam, majd leállítottam a programot.A menüben kiválasztottam a joghurtmenüt, az időzítőt beállítottam 10 órára, és elindítottam a programot.Ezzel hosszabb ideig melegen tartjuk a szirupot, így még intenzívebben kioldódik a vanília, a gyömbér és a citromhéj aromája.A program lejártával a tálat kivettem a gépből, hagytam, hogy a szirup teljesen kihűljön.Végül leszűrtem, összekevertem a vodkával és a finom szűrőn átszűrt citromlével.Hűtőben legalább 2-3 hétig érleltem, fogyasztás előtt alaposan felráztuk.A Cook@Home Multi Cooker készüléket a Russell Hobbsnál tudjátok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.