CSOKOLÁDÉTRIÓ

  • 2017.12.22.
  • 0

Hozzávalók:10 tojássárgája1 vaníliarúd kikapart magjai10 dkg nyírfacukor15 dkg liszt1/2 l víz1 l Cocomas kókusztejszín10 dkg étcsokoládé10 dkg tejcsokoládé10 dkg fehér csokoládéa díszítéshez:mini pillecukorreszelt csokoládéA tojássárgáját kézi habverővel elvegyítettem a vaníliával, a nyírfacukorral, a liszttel, a vízzel és a kókusztejszínnel – a folyadékot fokozatosan adagoltam hozzá, hogy csomómentes legyen.Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraltam, a tűzről levéve 3 részre osztottam.Az egyikbe az apróra tördelt ét-, a másikba tej-, a harmadikba a fehér csokoládét forgattam oldódásig.Tetszőleges sorrendben poharakba rétegeztem, 1 éjszakára hűtőbe tettem.Tálaláskor mini pillecukorral és reszelt csokoládéval díszítettem.Háttér most is a Fotókelléktől, a kókusztejszínt pedig a KókuszVilág biztosította. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában.