ANGOL NARANCSOS TRIFLE

  • 2017.12.16.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre:12 dkg piskótatallér15-20 dkg narancslekvár1,5 dl narancslé2-3 evőkanál narancslikőra narancszseléhez:1 púpozott evőkanál zselatinpor60 ml víz5 dkg cukor3 dl narancsléa vaníliakrémhez:4 tojássárgája3 evőkanál cukor2 evőkanál étkezési keményítő1,5 dl tej1/2 dl tejszín1 teáskanál vaníliás cukor1 (bio)narancs reszelt héjaa díszítéshez:2 dl tejszínA likőrt elvegyítettem a narancslével.A piskótát összeforgattam a lekvárral és a likőrös narancslével, majd félretettem.A zselatint elkevertem a vízzel, és oldódásig melegítettem.Hozzáadtam a cukrot és a narancslevet, 1-2 percig még a tűzön hagytam, majd kb. 11 x 21 cm-es műanyag dobozba öntöttem.Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tettem néhány órára.A krémhez a tojássárgáját kihabosítottam a cukorral és az étkezési keményítővel, felengedtem a tejjel és a tejszínnel.Gőz fölött vagy nagyon kis lángon, állandóan kevergetve krémmé főztem, majd beleforgattam a vaníliás cukrot és a narancshéjat.Vízfürdőben pár perc alatt kihűtöttem.A zseléből kiszúróval 4 csillagot készítettem, a többit apróra kockáztam.A piskóta felét szétosztottam a poharakba.Rákanalaztam a krém felét, ráhalmoztam a zselé felét.Ismét piskóta, krém és zselékocka következett.Néhány órára hűtőbe tettem, majd a tejszínből vert habbal és zselécsillagokkal díszítettem.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.