MAGVAS ROZSCIPÓ

  • 2017.11.18.
  • 2

Hozzávalók:2,5 dl langyos víz1 kávéskanál aranybarna nádcukor2,5 dkg friss élesztő30 dkg teljes kiőrlésű liszt10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt1 nagy csipet só2 evőkanál szezámmag2 evőkanál lenmag2 evőkanál napraforgómagA víz felében feloldottam a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni.A maradék vizet a tálas mixer edényébe öntöttem, beleszórtam a kétféle lisztet és a sót.A felfutott élesztőt is hozzáadtam, és a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztottam.Letakarva, meleg helyen hagytam a duplájára kelni.Beledagasztottam a magvakat, cipóvá formáztam, és rozsliszttel hintett kelesztőkosárba tettem.Letakarva 2 órát kelesztettem, majd sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam.Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöttem.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.