FEKETE QUINOÁS, MAGBUNDÁS FASÍRTRÚD

  • 2017.11.21.
  • 8

Hozzávalók 8 x 32 cm-es bordaformához:10 dkg fekete quinoasó50 dkg darált sertéscomb1 tojás1 vöröshagyma3-4 gerezd zúzott fokhagyma1/2 csokor petrezselyemzöldfrissen őrölt borsmorzsolt majoránnaa formához:zsírtökmagnapraforgómagszezámmagfekete szezámmaglenmagA quinoát megmostam, és a térfogatához képest bő kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőztem.Hagytam langyosra hűlni.A vöröshagymát megpucoltam, egészen apróra kockáztam.A petrezselymet felaprítottam.A húst a kétféle hagymával, a tojással, a quinoával, a petrezselyemzölddel és a fűszerekkel egyneművé dolgoztam.A formát alaposan kizsíroztam, és gazdagon megszórtam a magvakkal.Beleadagoltam és szépen elegyengettem benne a masszát, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütöttem.A formából sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, és 15 percre még visszatettem a sütőbe.Miután kihűlt, szeletekre vágva, főzelék vagy saláta mellé kínáltam.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.