CUKKINIS-SZILVALEKVÁROS TORTA

  • 2017.11.05.
  • 9

Hozzávalók 23 cm-es kapcsos tortaformához:a tésztához:3 tojás25 dkg aranybarna nádcukor1,25 dl olaj1 csomag (12 g) sütőpor1 kávéskanál őrölt fahéj25 dkg liszt25 dkg cukkini (tisztítva mérve)a töltelékhez:30 dkg szilvalekvára tetejére:10 dkg étcsokoládé-tallér1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor1 teáskanál aranybarna nádcukor1 dl tejpirított, durvára darabolt dióA tojást a cukorral kézi mixerrel kihabosítottam, majd – továbbra is a gépet használva – belecsorgattam és elvegyítettem benne az olajat.Fakanálra váltva beleforgattam a sütőporral és fahéjjal elkevert, átszitált lisztet, valamint a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit.Az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 75 perc alatt készre sütöttem – 20 perc elteltével alufóliával letakartam, hogy ne égjen meg a teteje, a sütési idő utolsó 20 percében pedig eltávolítottam a fóliát.A tortát a sütőből, majd pár perc elteltével a formából is kivettem, és rácson hagytam kihűlni.Lapjában 3 egyforma részre vágtam.A felső, kissé egyenetlen lapot összemorzsoltam, és elkevertem a lekvárral.A tortát megfordítottam, így az alja került felülre.Megtöltöttem a lekváros morzsával, kissé le is nyomkodtam.A csokoládétallért, a kakaóport, a nádcukrot és a tejet összeforraltam, és hagytam kihűlni.A süteményt szeletekre vágva, a csokoládéöntettel meglocsolva, a dióval meghintve tálaltam.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában.