TRIPLÁN CSOKOLÁDÉS PALACSINTA

  • 2017.10.28.
  • 2

Hozzávalók 4-6 személyre:a palacsintához:15 dkg liszt1 csipet só1 kávéskanál cukor1 evőkanál cukrozatlan kakaópor2 tojás2,5 dl tej1 evőkanál olaj4-5 evőkanál szódavíza töltelékhez:50 dkg mascarpone25 dkg csokoládés mogyorókrémaz öntethez:1 dl tejszín5 dkg étcsokoládé1 evőkanál cukrozatlan kakaópor2 evőkanál cukora tálaláshoz:amaréna meggyA palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel simára, csomómentesre kevertem, 1/2 órát pihentettem.Közben a mascarponét fakanállal elvegyítettem a mogyorókrémmel, hűtőbe tettem.Az öntet hozzávalóit összeforraltam, hűlni hagytam.A tésztából tapadásmentes serpenyőben 4 nagyobb, 25-26 cm átmérőjű palacsintát sütöttem.A krémből keveset félretettem, a többit a palacsintákba töltöttem, feltekertem, átlósan kettévágtam.A félretett krémből rózsákat nyomtam rájuk, amaréna meggyel és a csokoládéöntettel díszítve tálaltam.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is. Tányérok: Pastel Handmade Ceramics, háttér a Fotókelléktől.