SAJTOS-LEVELES KOSÁRKA

  • 2017.09.01.
  • 6

Hozzávalók 12 kosárkához:1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta1,25 dl víz1 nagy csipet só2,5 dkg vaj7,5 dkg liszt2 tojás5 dkg trappista sajta tepsihez:vajlisztA leveles tésztát kitekertem, kb. 24 x 40 cm-es lapot kaptam.A virág alakú kiszúróval 12 lapot szúrtam ki belőle, mindet a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tettem.A lisztezett formázó segítségével a sütőforma falára simítottam, így alakítva ki a kosárkaformát.A vizet a sóval és a vajjal felforraltam.Beleszórtam a lisztet, és addig főztem, amíg összeálló, az edény falától elváló masszát nem kaptam.A tűzről levéve hagytam langyosra hűlni.Kézi mixerrel egyesével belekevertem a tojásokat, majd a reszelt sajtot is.A masszát csillagcsöves habzsákba töltöttem, és a tésztakosarakba adagoltam.Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.Kosárka kiszúró készletet a Cookori.com-nál tudtok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.