PIÑA COLADA MUFFIN

  • 2017.09.09.
  • 8

Hozzávalók 12 muffinhoz:a tésztához:20 dkg liszt1 csomag (12 g) sütőpor10 dkg kókuszreszelék1 doboz (340 g) konzervananász2 tojás15 dkg cukor1 dl olaj1 nagy pohár (375 g) natúr joghurttovábbá:1 dl kókuszlikőra krémhez:2 teáskanál vaníliás cukor1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor5 dkg fehér csokoládé12,5 dkg vaja tetejére:kókuszreszelékA sütőporral elvegyített lisztet átszitáltam, hozzáforgattam a kókuszreszeléket.Az ananászt leszűrtem úgy, hogy a levét felfogtam.A gyümölcshúsból 15 dkg-ot apró kockákra vágtam (a többit el lehet fogyasztani vagy fel lehet használni más ételhez).A tojást kézi mixerrel kihabosítottam a cukorral, belekevertem az olajat és a joghurtot.Fakanállal hozzáforgattam a lisztes elegyet és az ananászkockákat.A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedésibe adagoltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.Rácsra téve kicsit hűlni hagytam, majd hurkapálcával megszurkáltam, és meglocsoltam a kókuszlikőrrel.Hagytam teljesen kihűlni.A konzerv felfogott levét vízzel kiegészítettem 3 dl-re, majd a pudingporral és a vaníliás cukorral a szokott módon pudingot főztem belőle.A tűzről levéve feloldottam benne a darabokra tört csokoládét.Miután teljesen kihűlt, kihabosítottam az előzőleg krémesre kevert vajjal.Habzsákba töltve díszítettem vele a muffinok tetejét, végül kevés kókuszreszelékkel hintettem meg.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.