ANANÁSZOS-SONKÁS RAKOTT CSIRKEMELL

  • 2017.09.16.
  • 5

Hozzávalók 32 x 10 cm-es őzgerincformához:25 dkg vékony szelet, húsos füstölt szalonna70-80 dkg csirkemellfilésó, frissen őrölt bors1 doboz konzervananász (kb. 35 dkg)10 dkg vékony szelet sonka13 dkg vékony szelet füstölt sajtAz ananászt leszűrtem, késes aprítóval durvára daraboltam.A csirkemellet nagyobb kockákra vágtam, sóztam, borsoztam.Az őzgerincformát kibéleltem a szalonnával úgy, hogy mindkét oldalán túllógjon.Beleraktam a hús felét, az ananász felét, betakartam sonka-, sajt- és szalonnaszeletekkel.Ismét csirkemell, ananász, sonka és sajt következett, végül ráhajtottam a túllógó szalonnát.A rakottast olajjal vékonyan bekent alufóliacsíkkal letakartam, majd nagyobb tepsibe tettem.Annyi vizet öntöttem köré, amennyi a forma feléig ért, és előmelegített, 180 fokos sütőben az ételt kb. 1,5 óra alatt készre sütöttem.A sütőből kivéve pár percig pihentettem, majd a formából óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam.Annyi időre tettem vissza sülni, amíg a szalonna szépen meg nem pirult.Burgonyapürével, salátával vagy friss kenyérrel körítve tálaltam.Háttér most is a Fotókelléktől, a recept pedig megjelent a Kifőztük gasztromagazin májusi számában.