Almás túrópalacsinta

  • 2017.08.19.
  • 5

Hozzávalók:50 dkg Mizo laktózmentes túró10 dkg Mizo laktózmentes vaj3 tojás3 közepes alma4 dl Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)30 dkg liszt1 csomag (12 g) sütőpor1 csipet só1-2 evőkanál vaníliás cukor2 dl ásványvíza sütéshez:kevés olaja tálaláshoz:idénygyümölcs vagy befőttMizo laktózmentes, gyümölcsdarabos joghurtporcukorA túrót villával áttörtem, a vajat megolvasztottam, és hagytam kicsit hűlni.Az almát meghámoztam.A túróhoz kevertem a vajat, a tojássárgáját, a tejet, és belereszeltem az almát.Belevegyítettem a sütőporral, sóval és cukorral összeforgatott lisztet, lazítottam az ásványvízzel.Végül óvatos mozdulatokkal beleforgattam a tojásfehérjéből vert kemény habot.Olajozott serpenyőben a hagyományostól kissé vastagabb palacsintákat sütöttem.Négyrét hajtva, idénygyümölccsel és gyümölcsös joghurttal tálaltam, de porcukorral meghintve, önmagában is finom.A palacsinta a Mizo laktózmentes termékeivel készült, és a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában.