Rakott puliszka

  • 2017.07.28.
  • 1

Hozzávalók 26 cm hosszú, ovális sütőtálhoz:1 dl tej1 l víz5 dkg vaj30 dkg kukoricadara10 dkg búzadara1 teáskanál só30 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna1 nagy vöröshagyma30 dkg trappista sajt reszelvea tálaláshoz:frissen őrölt bors (elhagyható)A tejet a vízzel és a vajjal felforraltam.Beleszórtam a kétféle dara keverékét és a sót, majd kis lángon tejbegríz sűrűségűre főztem.A tűzről levéve hűlni hagytam.A szalonnát vékony csíkokra, a megpucolt hagymát karikákra vágtam.Pirítani kezdtem a szalonnát, majd pár perc elteltével hozzáadtam a hagymát, és az egészet szép pirosra sütöttem.A pörcöt és a hagymát szűrőkanállal kiemeltem, a visszamaradt zsírt félretettem.A sütőtálat vékonyan kikentem a szalonnazsírral, és a zsírba mártogatott fagylaltoskanállal a puliszka felét beleadagoltam.Meghintettem a hagymás szalonna és a reszelt sajt felével.Ismét egy réteg puliszka, hagymás szalonna és sajt következett.Az ételt előmelegített, 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütöttem.Frissen őrölt borssal meghintve tálaltam.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában.