Meggyes tejszínes pite

  • 2017.07.09.
  • 7

Hozzávalók 26 cm átmérőjű piteformához:3 tojás8 dkg házi vaníliás cukor12 dkg liszt1 csipet sütőpor1 csipet őrölt fahéj2,5 dl tejszín1 citrom reszelt héjakb. 50 dkg magvalt meggya formához:vajliszta tálaláshoz:porcukorA tojást a vaníliás cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.Hozzászitáltam a fahéjjal és a sütőporral összeforgatott lisztet, és a tejszínnel együtt egyneművé dolgoztam, a vége felé ízesítettem a citromhéjjal.A kivajazott, kilisztezett piteformába öntöttem, megszórtam a meggyel.Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütöttem.Langyosan, porcukorral meghintve tálaltam.