Tejkrém pisztáciával, eperrel

  • 2017.06.07.
  • 9

Hozzávalók 4-5 személyre:7 dkg rizsliszt1 l Mizo laktózmentes tej (2,8%-os)1 teáskanál rózsavíz5-7 dkg cukora tálaláshoz:pisztáciaeperA rizslisztet 2-3 dl tejjel, kézi habverővel elkevertem, a maradék tejet felforraltam.Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadtam a lisztes elegyet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítettem.A tűzről lehúzva elvegyítettem benne a rózsavizet és a cukrot.Tálkákba adagoltam, és miután szoba-hőmérsékletű lett, néhány órára hűtőbe tettem.Tálalás előtt a tetejét durvára vágott pisztáciával és eperdarabokkal díszítettem.A desszert a Mizo laktózmentes termékeivel készült, háttér a Fotókelléktől. A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.