Olívás-sajtos csiga

  • 2017.06.12.
  • 6

Hozzávalók kb. 50 csigához:30 dkg liszt20 dkg jéghideg vaj20 dkg túró1 teáskanál só1 tojása töltelékhez:1 közepes lila hagyma1 kis üveg (140 g) olívabogyó10 dkg trappista sajta tetejére:1 tojás5 dkg trappista sajtAz olívabogyót leszűrtem, a hagymát megpucoltam, nagyobb cikkekre vágtam.Késes aprítóban mindkettőt ledaráltam, a sajtot lereszeltem.A lisztet dagasztógép táljába szitáltam.Belereszeltem a vajat, morzsásra dolgoztattam.Hozzáadtam az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemű tésztává kevertettem.Lisztezett gyúródeszkára borítottam, finoman átgyúrtam, majd 50 x 35 cm-esre nyújtottam.Eloszlattam rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekertem.1 cm-es szeletekre vágtam, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam.A csigákat lekentem az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórtam, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütöttem.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.