Kókuszos avokádókrémleves

  • 2017.05.07.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre:4 érett avokádó1-2 lime kifacsart leve1/2 csokor petrezselyemzöld1/2 csokor metélőhagyma1 kisebb vöröshagyma4-5 dl Cocoday kókuszvíz4 dl Del Coco kókusztejszínsóőrölt Cayenne-borsa tálaláshoz:durvára darabolt dióA zöldfűszerekből keveset apróra vágtam, és félretettem a tálaláshoz.A többit a hagymával együtt durvára daraboltam.Az avokádót kettévágtam, a magját eltávolítottam, a húsát kikanalaztam a héjból.Rögtön meglocsoltam a lime-lével.Az összes hozzávalót turmixgépbe tettem, krémesítettem – a leves sűrűségét a hozzáadott kókuszvíz mennyiségével szabályozhatjuk.Utánízesítettem sóval és borssal, majd poharakba adagolva, a tetejüket dióval és a félretett zöldfűszerekkel meghintve tálaltam.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is. A leves hozzávalóit a KókuszVilágnál tudjátok beszerezni.