Tojáskrémes miniroló

  • 2017.04.25.
  • 7

Hozzávalók 20 darabhoz:1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tésztaa krémhez:7 főtt tojássó1/2 dl tejszín1 teáskanál mustár2 teáskanál csemege reszelt tormaa formákhoz:olvasztott vajtovábbá:1/2 doboz (25 g) brokkolicsíraA leveles tésztát kitekertem, a hosszabbik oldala mentén – derelyemetszővel – 20 db, 2 cm széles csíkra vágtam.A mini rolóformát megkentem vajjal, rátekertem 1 tésztacsíkot – a többi formával és tésztával is így jártam el.A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.A sütőből kivéve pár percig hűlni hagytam, majd a tésztát óvatosan lecsúsztattam a formákról.Hagytam teljesen kihűlni.A tojást nagyobb darabokra vágtam, késes aprítóba tettem.A só, a tejszín, a mustár és a torma hozzáadásával pépesítettem.A krémet sima csövű habzsákból a rolókba töltöttem, a végüket a csírába mártottam, kézzel kicsit rá is tapasztva azt.Tálcára sorakoztatva tálaltam, a megmaradt krémet tálkában kínáltam hozzá.Csíra a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.