Kókuszbomba

  • 2017.03.26.
  • 9

Hozzávalók kb. 14 darabhoz:15 dkg kókuszreszelék1 citrom reszelt héja10 dkg nyírfacukor10 dkg rizsliszt5 tojásfehérje1 csipet sókb. 6 evőkanál kókusztejElvegyítettem a kókuszreszeléket, a citromhéjat, a nyírfacukrot és a rizslisztet.A tojásfehérjét a sóval kemény habbá vertem.Több adagban beleforgattam a kókuszreszelékes keveréket, végül lazítottam a kókusztejjel.Fagylaltoskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoltam a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöttem.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában, az édesítőt a Nyírfacukor biztosította.