Gombás-sajtos töltött kenyér

  • 2017.03.08.
  • 0

Hozzávalók:1 kisebb kenyér vagy cipó (50 dkg)3 szál újhagyma50 dkg gombakb. 10 dkg vajsófrissen őrölt borsmorzsolt kakukkfűaprított petrezselyemzöld15 dkg trappista sajta tetejére:magkeverék (pl. szezám-, len- és napraforgómag)A megtisztított hagymát és gombát felszeleteltem.A gombát kevés vajon párolni kezdtem, ízesítettem sóval, borssal, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel.Kis lángon, időnként megkeverve a zsírjára sütöttem.A sajtot előbb 3-4 mm-es szeletekre, majd kisebb kockákra vágtam.A kenyeret bevagdostam úgy, hogy kb. 2 x 2 cm-es kockákat kapjak, de az alját nem vágtam át, egyben hagytam.A résekbe töltöttem a kissé kihűlt gombát, a hagymát, és mindegyikbe tettem 1-1 sajtdarabot is.Meglocsoltam az olvasztott vajjal, és meghintettem a magkeverékkel.Alufóliába csomagoltam, és előmelegített, 200 fokos sütőben 15 percig sütöttem, majd az alufóliát eltávolítva további 10 percre visszatettem a sütőbe.Frissen, melegen tálaltam, a kockákat tépkedve fogyasztottuk.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin
februári számában is.