Glutén- és laktózmentes brownie-pite

  • 2017.02.04.
  • 8

Hozzávalók 36 x 13 cm-es piteformához20 dkg aszalt datolya20 dkg étcsokoládé (70% kakaótartalmú)2 dl folyékony kókuszolaj3 tojás1 evőkanál vaníliakivonat5 dkg aszalt fekete cseresznye1 kávéskanál szódabikarbónaa tetejére:kókuszcsipszA datolyát kimagoztam, és a csokoládéval késes aprítóban ledaráltam.Vízgőz fölött összeolvasztottam, majd hozzávegyítettem a kókuszolajat.A gőzről levéve hagytam szinte teljesen kihűlni, közben többször megkevertem.Beleforgattam az enyhén felvert tojást, a vaníliát, a cseresznyét és a szódabikarbónát.A formába öntöttem, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöttem.Rácsra téve hagytam kihűlni.Szeletekre vágva, a tetejét kókuszcsipsszel meghintve tálaltam.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin januári számában is. A fotózáshoz használt háttér most is a Fotókelléktől, kókuszolajat pedig a KókuszVilágnál tudtok beszerezni.