Olajfondü

  • 2017.01.10.
  • 4

A fondüben való sütés nagyon jó móka, főleg, ha nagyobb társasággal, családdal, barátokkal szánjuk rá magunkat a fondüzésre. Mi most talán egy kevésbé ismert fajtáját, az olajfondüt próbáltuk ki. Meglepő, de a kis talapzaton az olaj is kellően forró tud maradni, ügyesen meg lehet sütni benne a kisebb kockákra vágott húst, szalonnát, virslit vagy burgonyagolyókat. Próbáljátok ki, sok sikert hozzá! :)Hozzávalók:1 l olajcsirkemellfüstölt kolozsvári szalonnakoktélvirslihéjában főtt édesburgonyatovábbá:csemegeuborkabagettmártások, szószokA csirkemellet és a szalonnát kb. 2 cm-es kockákra, csíkokra vágtam.A burgonyából karalábévájóval golyókat formáztam.Az olajat a tűzhelyen felhevítettem, majd az alapzatra helyeztem.A hőmérséklet-szabályozót közepes fokozatra állítottam.A villára tetszés szerint hús- vagy szalonnakockát, koktélvirslit vagy burgonyagolyót szúrtam, és a forró olajban pár perc alatt készre sütöttem.Az edényből kiemelve, tetszőleges mártásba tunkolva fogyasztható.Bagettet, csemegeuborkát is kínálhatunk mellé.Az olajba 1 hámozott burgonyát is lehet tenni – megakadályozza a zsiradék fröcskölését, és a sütés végére a karamellizálódott krumpli igazi ínyencfalat lesz. :)Klassz fondü készítőt tudtok beszerezni a Russell Hobbsnál, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.