Vaníliás-gesztenyés szelet

  • 2016.12.04.
  • 5

Hozzávalók 35 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez:25 dkg háztartási keksz25 dkg Maroni konzerv-gesztenyepüré5 dkg sárgabaracklekvár1,5 dl tej1 kupica ruma krémhez:1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor3 dl tej12,5 dkg vaj12,5 dkg porcukora tetejére:2 dl habtejszín1 csomag (10 g) habfixálócukrozatlan kakaóporA háztartási kekszet durvára daraboltam, összedolgoztam az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal.A sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, és szép simára egyengettem.A pudingport a tejjel simára főztem, hagytam kihűlni.A vajat kihabosítottam a porcukorral, majd hozzákevertem a pudingot.A krémet a kekszes alapra simítottam, néhány órára hűtőbe tettem.A süteményt kockákra vágtam, és a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítettem.Végül a tetejét leheletfinoman kakaóporral hintettem meg.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is. A sütemény a Maroni isteni konzerv-gesztenyepüréjével készült, a hátteret most is a Fotókellék biztosította.