Klasszikus sült libacomb

  • 2016.11.11.
  • 8

Hozzávalók 4 személyre:4 közepes libacomb (egyenként kb. 40 dkg-osak)sómorzsolt majoránna2 dl víza tálaláshoz:burgonyapüré vagy resztelt burgonyapárolt káposztaA húst megtisztítottam, bedörzsöltem sóval és majoránnával.Akkora sütőtálba helyeztem, amekkorába éppen belefért, aláöntöttem a vizet, alufóliával letakartam, és előmelegített, 170 fokos sütőben sütni kezdtem.A combokat 15-20 percenként megfordítottam és meglocsoltam a pecsenyelével.Kb. 1,5 óra elteltével eltávolítottam a fóliát, így sütöttem tovább – közben továbbra is locsolgattam és forgattam.Akkor kész, ha omlósan puha a húsa és szép pirult a bőre.Burgonyapürével és párolt káposztával tálaltam.