Édesburgonyás kelkáposzta-krémleves

  • 2016.10.25.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre:6 dkg vaj1 nagy vöröshagyma1 kisebb kelkáposzta (70-80 dkg)1 nagyobb édesburgonyasó, frissen őrölt bors, őrölt szerecsendió1 l húsleves2 dl kókusztejszína tálaláshoz:pirított zsemlekockaA zöldségeket megtisztítottam, a hagymát kisebb, az édesburgonyát nagyobb kockákra vágtam, a káposztát csíkokra metéltem.A felhevített vajon megdinszteltem a hagymát, hozzáadtam a káposztát és a burgonyát.Ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntöttem a húslevessel.Felforraltam, majd letakarva, kis lángon a zöldségek puhulásáig főztem.A tűzről levéve pár percig állni hagytam, majd botmixerrel pürésítettem.Újra felforraltam, a tejszínt hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadtam, utánízesítettem.Pár percig még rotyogtattam, majd tányérokba mertem, és pirított zsemlekockával tálaltam.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is. A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék, a leveshez a kókusztejszínt a Kókusz Világ biztosította.