Málnás-joghurtos zabpehelypite

  • 2016.08.28.
  • 9

Hozzávalók 26 cm átmérőjű pitéhez:a tésztához:10 dkg vaj5 dkg aranybarna nádcukor2 tojás15 dkg túró1/2 csomag (6 g) sütőpor25 dkg liszt10 dkg apró szemű zabpehelya formához:vajliszta töltelékhez:1 csomag (20 g) zselatinfix3 dkg aranybarna nádcukor1/2 dl víz2 pohár (36 dkg) görög joghurt10 dkg málnaa tálaláshoz:málnaszemektejszínhabmentalevelekA vajat a cukorral és a tojással habosra kevertem.Hozzáadtam az áttört túrót, a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet meg a zabpelyhet, és kézzel egyneművé állítottam össze.A piteforma méretére nyújtottam, kibéleltem vele a vajazott-lisztezett piteformát.Villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütöttem.A formában hagytam kihűlni.A zselatint és a cukrot addig melegítettem a vízzel, amíg fel nem oldódtak.Hőkiegyenlítéses módszerrel a joghurthoz adtam, a gyümölcsöt is beleforgattam.Óvatosan a tésztára simítottam, majd 1 éjszakára hűtőbe tettem.Másnap szeletekre vágva, tejszínhabbal, málnával és mentalevelekkel díszítve tálaltam.A díszítésen kívül további tejszínhabot vagy 1-2 gombóc fagylaltot is kínálhatunk hozzá, illetve felezhetjük a tészta és duplázhatjuk a töltelék mennyiségét.A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában. A hozzávalókat a Magosboltból tudjátok beszerezni, háttér a Fotókelléktől.