Vödrös savanyúság 3

  • 2016.07.23.
  • 2

Van már a blogon két vödrös savanyúság recept, itt és itt. A vödör ugyanaz, a recept pedig egy újabb, anyósom szokta így készíteni a savanyúságot. Finom, sok sikert hozzá! :)Hozzávalók 10 l-es vödörhöz:a felöntőléhez:5 l víz50 dkg cukor25 dkg só6 dl 10%-os ecet1,6 dkg timsó0,6 dkg citromsav0,6 dkg borkénpor2 dkg Na-benzoáttovábbá:babérlevéltarka borskoriandermagmustármagkapor vagy meggyfalevél vagy borsikafűuborka vagy egyéb savanyítani való zöldségA felöntőlé hozzávalóit a vödörbe mértem, alaposan elkevertem (a cukornak és a sónak teljesen fel kell oldódnia).Ízlés szerinti mennyiségű fűszert adtam hozzá – a kapor, meggyfalevél, borsikafű alaposan megmosva kerül bele.A szintén alaposan megtisztított savanyítani valót (uborka, paprika, zöldparadicsom, karfiol, kisdinnye, cukkini) folyamatosan raktam az edénybe – nálam idén kizárólag uborkával készült.Amikor tettem bele uborkát, utána 1 hétig minden nap finoman átkevertem, hogy a zöldséget mindenhol érje a fűszeres lé.Sötét, hűvös helyen tárolom.

Címkék

Befőzés Uborka Ecet