Svéd uborkasaláta télire

  • 2016.07.31.
  • 5

Még mindig befőzök, kaptam a hétvégén egy nagy adag uborkát. A kisebbek most is a savanyúságos vödörbe kerültek, a nagyobbakat pedig – jobb híján – a fagyasztóba akartam tenni, amikor szembejött velem a facebook-on Nea receptje, amit ezúton is köszönök. :) Nagyon megtetszett, és bár hasonlót szoktam én is csinálni, most mégis Nea salátáját próbáltam ki. Annyit módosítottam a recepten, hogy nem tettem bele mustármagot, így is nagyon finom. Sok sikert hozzá!Hozzávalók 4-5 db 720 ml-es üveghez:4 kg uborka1 kg vöröshagyma (nálam részben lila)a felöntőléhez:6 dl víz6 dl cukor4 dl 10%-os ecet1 dl só1 kávéskanál Na-benzoát1 kávéskanál borkénporAz uborkát nagyon alaposan megmostam, az esetleges hibás részeket és a végeket eltávolítottam, a hagymát megpucoltam.Mindent legyalultam.A vízből keveset megmelegítettem, feloldottam benne a Na-benzoátot, majd összevegyítettem a felöntőlé összes többi hozzávalójával.A hagymás uborkára öntöttem, és letakarva, hűvös helyen 1 napig állni hagytam – közben többször megkevertem.Végül üvegekbe szedtem, színültig töltöttem a lével, lezártam, és a kamrapolcra tettem.