Teás-csokoládékrémes torta

  • 2016.05.20.
  • 9

Hozzávalók 23 cm átmérőjű tortához:6 tojás14 dkg cukor4 evőkanál olaj16 dkg liszt1 csomag (12 g) sütőportovábbá:sárgabaracklekvára sziruphoz:1 dl ízesítés nélküli tea1 evőkanál cukrozatlan kakaópor1-2 kandiscukorpálcaa krémhez:20 dkg 70% kakaótartalmú étcsokoládé25 dkg mascarpone2 dl habtejszín1 csomag (20 g) zselatinfixa díszítéshez:tealevél alakú formacukorA tészta hozzávalóiból külön-külön 2 lapot sütöttem.3 tojást kihabosítottam 7 dkg cukorral, hozzáadtam 2 evőkanál olajat, majd 8 dkg lisztet, amelyet 6 g sütőporral előzőleg összeforgattam.A masszát az alján sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.A maradék hozzávalókból ugyanígy megsütöttem a másik lapot.Miután mindkettő kihűlt, az egyiket megkentem lekvárral, rátettem a másik lapot.A sziruphoz a teát összeforraltam a kakaóval, feloldottam benne a cukrot.Amikor kihűlt, foltokban a felső tésztalapra kanalaztam.A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, hagytam langyosra hűlni.A tejszínből a zselatinnal kemény habot vertem.A mascarponéba kevertem a csokoládét, és beleforgattam a habot.Bevontam vele a tortát, majd a formacukrokkal díszítettem.A torta készítéséhez a kandis- és formacukrot a Candyfour biztosította, a receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin májusi számában is.