Erdeigyümölcs-leves grillezett túrógaluskával

  • 2016.04.07.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre:a galuskához:4 szelet toastkenyér25 dkg túró1 evőkanál cukor1/2 citrom1 vaníliarúd kikapart magjai2 tojássárgája3 evőkanál liszta leveshez:45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs2 dl piros színű rostos gyümölcslé3-4 evőkanál cukor1/2 citromfahéjrúdszegfűszegszegfűbors1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpora tálaláshoz:citromfűlevélkékA kenyérszeletek héját levágtam, a bélzetet egészen apróra kockáztam.A túrót villával áttörtem, hozzáadtam a kenyeret, a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, a vaníliát, a tojássárgáját és a lisztet.Egyneművé dolgoztam, és lefedve legalább 1 órára hűtőbe tettem.A felengedett gyümölcsöt 1 l vízzel és a gyümölcslével melegíteni kezdtem.Hozzáadtam a fűszertojásba zárt fűszereket, a cukrot, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét.Kis lángon felforraltam, majd pár percig főztem.A pudingport elkevertem 1 dl vízzel, hőkiegyenlítéses módszerrel a levesbe dolgoztam, és még néhány percig rotyogtattam.A tűzről levéve hagytam langyosra hűlni.A túrós masszából 2 teáskanál segítségével galuskákat készítettem, és grill-lapon mindet megsütöttem.A langyos levest tányérokba mertem, a forró galuskákat a közepére tettem, és citromfűlevélkékkel díszítve tálaltam.A fotózáshoz a hátteret a Fotókellék biztosította, a recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin áprilisi számában is.