Sertésszűz metélttel, paradicsommártásban

  • 2016.02.28.
  • 3

Hozzávalók 3-4 személyre:1 közepes sertésszűz (kb. 50 dkg)só, morzsolt kakukkfűlisztolaj2 evőkanál paradicsompüré2 dl víz10 dkg gyufametélt1 tojás1 dl tejföl10 dkg trappista sajtA húst vastagabb szeletekre vágtam, és enyhén klopfoltam.Sóztam, lisztbe forgattam, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöttem.A visszamaradt zsiradékon megpirítottam 1 púpozott evőkanál lisztet, hozzáadtam a paradicsompürét, és néhány percig együtt sütöttem tovább.Ízesítettem kakukkfűvel, felöntöttem a vízzel, és 1-2 percig még rotyogtattam.Sütőtálba öntöttem, ráraktam a hússzeleteket.A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem.A tojást enyhén felvertem, elkevertem a tejföllel, beleforgattam a tésztát.A masszát a hússzeletekre adagoltam, majd mindet beborítottam a reszelt sajttal.Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.Savanyúsággal tálaltam.A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin januári számában is.