Habos-karamellás szelet

  • 2015.09.30.
  • 0

Hozzávalók kb. 25 x 36 cm-es tepsihez:a tésztához:45 dkg liszt1 kávéskanál szódabikarbóna2 evőkanál kakaópor10 dkg porcukor15 dkg vaj1 tojás1/2 dl teja krémhez:2 csomag karamellízű pudingpor10 dkg cukor7 dl tej20 dkg vaj1 csomag vaníliás cukora tetejére:2,5 dl habtejszín1 tubus (17 dkg) cukrozott sűrített tej1 csomag zselatinfixmogyorókrokantA szódabikarbónával elkevert lisztet, a kakaóport és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam.Beledaraboltam a vajat, elmorzsoltam benne, majd a tojással és a tejjel egynemű tésztává gyúrtam.4 részre osztottam, mindegyiket kb. 25 x 36 cm-esre nyújtottam.A tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán megsütöttem a lapokat – előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc szükséges 1 lap sütéséhez.Amíg hűltek a lapok, elkészítettem a krémet.A pudingport elkevertem a cukorral és a kisebb adagokban hozzáadott tejjel, majd kis lángon, folyamatosan keverve felforraltam, 1-2 percig főztem.A vajat kihabosítottam a vaníliás cukorral, és hozzádolgoztam a kihűlt pudingot.A tejszínből kemény habot vertem, a vége felé hozzáadtam a sűrített tejet és a zselatinfixet.A lapokat megtöltöttem a krémmel, a legfelsőre halmoztam és egyenletesre simítottam a habot.Megszórtam mogyorókrokanttal, és 1 éjszakára hűtőbe tettem.Másnap hosszúkás szeletekre vágva kínáltam.A recept megjelent a Kifőztük Magazin szeptemberi számában is.