Gesztenyés-narancsos-kakaós csiga

  • 2015.09.04.
  • 7

Hozzávalók 40 darabhoz:a tésztához:1,25 dl langyos tej2,5 dkg friss élesztő15 dkg porcukor50 dkg liszt15 dkg vaj3 tojása töltelékhez:18 dkg narancsdzsem20 dkg Maroni gesztenyés desszert6 dkg amaretti keksz6 dkg mandula6 dkg cukrozatlan kakaópor3-5 dkg porcukornéhány evőkanál tejszína tetejére:porcukorA cukorból 1 evőkanálnyit feloldottam a tejben, belemorzsoltam az élesztőt, és hagytam felfutni.Közben tálba szitáltam a lisztet és a maradék cukrot, elmorzsoltam benne a vajat.Hozzáadtam a tojást, majd az élesztőt is, és egynemű, fényes, a tál falától elváló tésztát dagasztottam.Letakarva, langyos helyen hagytam a duplájára kelni.A töltelékhez alaposan elkevertem a dzsemet, az áttört gesztenyét, a késes aprítóval ledarált mandulát és kekszet, valamint az átszitált kakaóport és porcukrot.Annyi tejszínt adtam hozzá, hogy kenhető, de ne lágy masszát kapjak.A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkára borítottam, finoman átgyúrtam, és 2 részre osztva cipókat formáltam belőle.Az egyiket 30 x 40 cm-es téglalappá nyújtottam, megkentem a töltelék felével, a hosszabbik oldala mentén felcsavartam, majd 2 cm széles szeletekre vágtam.A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam úgy, hogy kellő távolságot hagytam köztük, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.A másik tésztacipóval ugyanígy jártam el.A csigákat hagytam kihűlni, majd a tetejüket meghintettem porcukorral, és tálaltam.A recept megjelent a Kifőztük Magazin júliusi számában is.