Vaníliafagylalt

  • 2015.08.27.
  • 6

Emese blogján találtam a krémes, főzés és fagylaltgép nélküli vaníliafagylalt receptjét. Valóban nem egy kőkeményre jegesedett fagyit kanalaztunk, és az íze is finom volt, így én is csak ajánlani tudom azoknak, akiknek nincs fagylaltgépük, – vagy mint én – a fagyasztóban való hely hiányában vagy egyéb okból nem tudják vagy nem akarják a gépet használni. :) Mi turbóztuk a fagyit egy kis csokiöntettel is, sok sikert hozzá!Hozzávalók:2 tubus (2 x 170 g) sűrített tej (cukrozott)1 teáskanál vaníliakivonat1 vaníliarúd2 teáskanál Baileys krémlikőr500 g habtejszín (30%-os)A sűrített tejhez kevertem a vaníliakivonatot, a likőrt és a vaníliarúd kikapart magjait.A tejszínből kemény habot vertem, majd a sűrített tejes masszába forgattam.Lapos, zárható műanyag dobozban készre fagyasztottam.