Linzerkifli

  • 2013.12.20.
  • 1

Nemrég Juditkánál és Gabriellánál is láttam hasonló kifliket, Hajniéknál pedig kókuszos tésztából készültek. Anyukámnál is előkerültek a kifliformák, tőle kaptunk egy adagot a kész aprósütikből, aminek nagyon örültem, mivel a munka mellett nem sok időm lesz sütni. :( A recept egyébként régi családi kedvencünk, anno nagymamámmal és édesanyámmal együtt sütöttük. Volt, hogy mindenféle díszítés nélkül ettük, volt, hogy a két végét mártottuk csokiba, de leggyakrabban így készült, csokival kicsit megcirkálva. Finom és jól elálló aprósütemény, sok sikert hozzá!Hozzávalók:28 dkg finomliszt20 dkg margarin8 dkg porcukor2 tojássárgája1 csomag vaníliás cukora tetejére:12 dkg ét tortabevonóbő 1 evőkanál étolajA lisztet gyúródeszkára szitálta, beledarabolta a margarint és elmorzsolta vele.Hozzászitálta a porcukrot, hozzáadta a tojássárgákat és a vaníliás cukrot is, és szép, egynemű tésztává gyúrta.A kis fém formákat kibélelte a tésztával úgy, hogy nem rakta teljesen tele a formákat, mivel a tészta sütés közben nő.Előmelegített, közepesen forró sütőben szép aranysárgára sütötte a kifliket, majd a sütőből kivéve pár perc elteltével kiborította a kifliket a formákból.Miután teljesen kihűltek, csokimázzal cirkálta meg a tetejüket.