Tarka savanyúkáposzta-saláta

  • 2013.10.05.
  • 7

Színben, illatban, ízben, vitaminokban gazdag, fincsi saláta. Hogy ne csak szimplán együk ezt az egyébként önmagában is nagyon finom ételt, dúsíthatjuk egyéb zöldségfélékkel, magokkal és a fiúk kedvéért kevéske pirított szalonnakockával. :) Mi nagyon szeretjük, pirítóssal vagy friss kenyérrel és vajjal egyaránt finom. A recept a Főzzünk könnyedén! kártyasorozatból való. Sok sikert hozzá!Hozzávalók:50 dkg savanyú káposzta1 nagyobb, savanykás alma5 evőkanál citromlé3 szál újhagyma1 nagy piros paprika3 evőkanál olajsó, őrölt bors(húsos szalonna, napraforgómag)A káposztát kicsit kinyomkodtam a levéből és - hogy Csenge könnyebben tudja enni - néhány vágással kicsit aprítottam rajta, de ez a művelet el is hagyható.Megmostam, meghámoztam az almát, és vékony szeletkékre vágtam, amiket azonnal meglocsoltam 2 evőkanálnyi citromlével, hogy ne barnuljon meg.A káposztába forgattam.A paprikát és hagymát is megtisztítottam, a paprikát kb. centis kockákra, a hagymát - a zöldjéből is felhasználva keveset - karikákra vágtam, mindkettőt a káposztához kevertem.A maradék citromléhez hozzáadtam az olajat, ízesítettem kevéske sóval és őrölt borssal, és habverővel krémesre, habosra kevertem, majd ráöntöttem a salátára.Ezzel készen is van, opcionálisan adhatunk még hozzá zsiradék nélkül pirított napraforgómagot és/vagy pirított szalonnakockát.