Gesztenyés sünik

  • 2013.10.14.
  • 7

Alig tudtam egy pár használható képet készíteni, hiába, egyre kevesebb a természetes fény. :((( A sünizés úgy kezdődött, hogy kinéztem magamnak itt a gesztenyés rudat. Aztán jött Süni a 200. bejegyzés játékával, ahol olyan étel/ital fotóját várja, amelyen süni szerepel - lehet ez maga az étel vagy csak dekoráció az étel mellett. Így avanzsáltak nálunk a rudak sünikké. :))) A sünikészítés egyébként nagyon jó móka volt, Ádám besegített a formázásba - azért el kell mondjam, hogy palackorrú delfintől kezdve vaddisznóig minden készült a masszából, közben nagyon jól szórakoztunk, jókat nevettünk - már csak ezért is megérte "sünizni". :))) Aztán a kis süntestek kaptak tüskéket, majd csokimáz és a szemek - egyáltalán nem sikerültek szépre, de mi nagyon-nagyon szerettük őket. Mindegyikük külön egyéniség, van köztük vékonyabb és ducibb, kicsit oldalra dőlő, hegyes és tompább orrú, valamint a kétféle csokimáznak köszönhetően világosabb és sötétebb "bőrű", és néhány csokimázzal összemaszatolt szemű is. :))) Sok sikert hozzá!Hozzávalók kb. 15-17 darabhoz:25 dkg gesztenyemassza10 dkg darált háztartási keksz1,5 dl habtejszín (30 %-os)3 evőkanál tejszínes krémlikőra díszítéshez:vágott mandulakb. 15 dkg ét tortabevonó1,5 evőkanál étolajapró cukorgyöngyökA gesztenyemasszát burgonyanyomóval áttörtem, hozzáadtam a darált háztartási kekszet, a tejszínt és a krémlikőrt és egynemű masszává kevertem.Kis sünöket formáztam (pontosabban Ádám formázott) a masszából.Vágott mandulából tüskéket szurkáltam a testekbe.A tortabevonót forró vízgőz fölött megolvasztottam az olajjal együtt, ezzel a csokimázzal vontam be a kis süniket.Végül cukorgyöngyből szemeket készítettem a süniknek.