Baileys fagyi - Blogkóstoló 10. forduló

  • 2013.08.10.
  • 6

A Blogkóstoló nevű játék a 10. fordulójához érkezett. Háziasszonyunk, Kisildi egy számomra eddig ismeretlen blogot sorsolt nekem. Csokoládé Kreatívan blogján finomabbnál finomabb bonbonokat és fagyikat találunk, alig tudtam választani. A nagy hőségre való tekintettel bonbonkészítésben most nem is gondolkodtam, mindenképpen valamelyik fagyit szerettem volna elkészíteni (persze ebben a döntésben az is erősen közrejátszott, hogy még "bonbonszűz" vagyok). Először a mákfagyi volt a kedvencem, időközben aztán jött a citromos-limoncellós, aztán felkerült a blogra a Baileys fagyi, ami nálam mindent vitt. Elkészült, nagyon-nagyon finom. Olyan, mintha madártejet ennétek-innátok, enyhén whiskys-kávés ízesítéssel. A fotózás nem igazán sikerült, a postás és a meleg miatt kissé megolvadt a fagyim, de a kattintásokat követően így is pillanatok alatt elfogyott. Csokoládé Kreatívan, köszönöm a receptet, nagyon finom lett a fagyi, Kisildi, köszönöm a játékot. A fagyihoz sok sikert mindenkinek! :)Hozzávalók:4 tojássárgája10 dkg porcukor2 csomag vaníliás cukor3 dl tej2 dl tejszín1 dl Baileys krémlikőr1 evőkanál kávé12,5 dkg mascarponeElőször is főztem egy erős kávét és hagytam kihűlni.A tojássárgákat a kétféle cukorral habosra, krémesre kevertem.Hozzáadtam a tejet és a tejszínt, felforraltam, és kis lángon, óvatosan főzve besűrítettem.Miután kihűlt, hozzákevertem a kávét és a mascarponét, botmixerrel pürésítettem.Jól záródó műanyag dobozban először a hűtőbe, majd a fagyasztóba került.Fagyigép hiányában a fagyasztóból félóránként-óránként (ahogy éppen sikerült) kivettem, és a botmixerrel jól átkevertem.Végül másnap a fagyasztóból kivéve, fagyikanállal adagolva tálaltam.