Ribizlis muffin

  • 2013.06.29.
  • 8

Könnyed, finom ribizlis muffin édesanyám konyhájából. Az eredeti recept szerint ez egy meggyes muffin lenne, anyukám viszont ribizlivel készítette és így is nagyon finom lett. A tésztája nem fojtós, könnyű, pihe-puha. Sok sikert hozzá!Hozzávalók 12 darabhoz:4 tojás15 dkg kristálycukor15 dkg margarin30 dkg finomliszt1 csomag sütőpor1 dl tej1-2 marék ribizliA ribizlit megmosta, leszemezte.A tojásokat krémesre-habosra keverte a cukorral, majd hozzáadta az olvasztott margarint is.A sütőport elkeverte a liszttel, a tojásos masszába szitálta, óvatosan elkeverte, hozzáadva a tejet is.A tésztát 12 kapszlival bélelt muffinmélyedésbe osztotta, végül rászórt muffinonként 13-15 szem ribizlit.Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütötte.Kihűlés után porcukorral megszórva kínálta.

Címkék

Ribizli Muffinok